Odoo • Image and Text  

SALUT EN FEMENÍ

Menstruació en positiu

Alguna vegada has sentit a dir coses positives sobre la menstruació?
La poca i a la vegada mitificada informació que rebem influeix directament en la nostra percepció de la menstruació i en la manera en què vivim el nostre cicle menstrual.
Ens han ensenyat que la menstruació és una cosa bruta, que cal amagar, que fa mala olor... com a tants i tants altres tòpics i creences al voltant de la regla, i la majoria d’ells són falsos!
La publicitat també ha contribuït enormement a aquesta mala imatge, mostrant la menstruació com una fase terriblement incòmoda amb missatges com “perquè no et taquis” o “perquè et sentis seca i segura”.
Però què passaria si comencem a mirar aquest procés natural amb un enfocament positiu? Existeixen molts canvis positius que s’experimenten quan es té la regla i que ningú ens ha contat.
L’educació menstrual és una eina de gran valor per apoderar a les dones, ja que ens serveix com a autoconeixement i a la vegada ens permet viure la menstruació d’una forma més positiva i a la vegada més sostenible.
De tot això en parlem al taller “Menstruació en Positiu”: pretenem acostar a totes les dones i nines l’educació menstrual, de cara a poder treure partit al nostre cicle, trencant amb els mites que l’envolten i parlant amb claredat i proximitat de les diferents alternatives que existeixen al nostre abast per a una menstruació sostenible, des de la copa menstrual fins al free bleeding. Deixem de viure la menstruació com a una maledicció mensual i aprenem a viure la menstruació en positiu. n

Marga Paris
Psicòloga • Agent d’Igualtat