Odoo • Image and Text

Fes la teva gorreta "Pussy hat"

Aquesta iniciativa va sorgir quan, després de sortir elegit en Trump  a les darreres eleccions del EEUU, més d’un milió de dones varen manifestar-se en favor dels seus drets.
Volien realitzar una demanda de justícia social i drets humans en assumptes que van des de l’ètnia, el gènere, la religió, la immigració i l’assistència sanitària.
La idea de la gorra, la qual era de color rosa, va sorgir de Krista Suh (guionista) i Jayna Zweiman (arquitecta) a les quals els hi agradava fer calça. Es varen tricotar mils i mils de gorretes.

“Dones en dansa”, com a moviment feminista, entre les seves sòcies, també hem realitzat un centenar de gorretes, canviant el color rosa pel morat, color que simbolitza el moviment feminista. Actes com la presentació de la revista o manifestacions contra la violència de gènere i també pel dia de la dona han servit per poder fer ús de les gorretes que ha donat una nota de color més pujada de reivindicació.  
Que necessites per fer-te la teva gorreta “Pussy Hat?  
Basta tenir una petita base  de fer calça o, aleshores, ens demanes ajuda a donesendansa@gmail.com.
També necessites un rodet de llana de color morat per treballar amb les agulles del número  4 i 1/2 i, per suposat, les agulles.
El patró és un rectangle de “punt llis” amb uns quaranta punts. Un pic confeccionat es doblega i simplement es cusen els costats. LLEST.


Marillú