Odoo • Image and Text

Juntes som més fortes

Ens maten, ens violen, ens assassinen, cobrem menys pel mateix treball, ens cosifican, ens marginen… la violència que s’exerceix sobre les dones té moltes cares i és una constant en totes les parts del món, dels països més rics als més desfavorits, afecta a més de la meitat de la població i abasta tots els àmbits de la nostra vida. Les dones no se senten segures ni en la seva pròpia casa. Segons un informe de l’ONU la llar és el lloc més perillós per a les dones, i la majoria dels feminicidis són comesos per algú conegut i de l’entorn mes pròxim.

Hem de començar per reconèixer i fer visible les diferents violències que s’exerceixen sobre nosaltres, des de la més fatal i irreversible com és l’assassinat a les més petites que tenim normalitzades però que a poc a poc van minant la nostra autoestima i empitjorant el nostre dia a dia.

Tota la ràbia que ens produeix est menyspreu des de les institucions i la justícia hem de convertir-la en energia per a lluitar pel dret de totes a una vida lliure de violència i també teixint xarxes de suport, espais de sororitat, segurs i lliures de masclisme, on cap de nosaltres se senti sola en situacions de maltractament.

Denunciar al maltractador, deixar-lo en evidència i donar suport a les dones que estan sofrint qualsevol tipus de violència ha de ser una de les nostres prioritats.

En paraules de Marcela Lagarde: cap causa l’ha guanyada una sola, les causes feministes són col·lectives, no poden aconseguir-se individualment: si una dona canvia, canvia ella; però si canviem totes, canvia el gènere. Anem a un canvi col.lectiu, perque juntes som més fortes!