Odoo • Image and Text

EDITORIAL
Feminisme de poble, sororitat
o com desmuntar al filòsof

Les dones tenim la trista fortuna de comptar amb un estereotip per a cada edat o circumstància: nenes harpies i manipuladores, adolescents descerebrades, joves superficials, adultes competitives, mares absorbents I masclistes, sogres insofribles, velles amargades, i totes santes o putes, mentideres, envejoses i xafarderes.

 

Totes aquestes idees les perpètua el patriarcat , al llarg dels segles, com a màxim interessat a afeblir-nos, mantenint-nos dividides i competint entre nosaltres.

Feminisme de poble ha arribat per desmuntar aquests mites, a mostrar la sororitat, la cooperació i la solidaritat que existeix entre nosaltres.

 

Perquè la sororitat és això: una aliança entre dones que canvia la nostra mirada. No necessariament amigues, però si companyes i solidàries. Encara que va existir sempre, la dona va sobreviure als moments més difícils gràcies als grups de suport de germanes, veïnes, amigues i companyes, amb el feminisme prenem consciència i apareix la paraula per a donar-li sentit.

 

Leslie Morgan ho deixa clar: la sororitat suposa una nova forma de mirar les dones que t’envolten, des del respecte, la cura mútua i creant xarxes per a canviar les estructures de poder.

Ho va dir aquell filòsof missògin: la dona és la pitjor enemiga de la dona. I aquí estem, totes nosaltres, per a desmuntar l’absurda teoria de Schopenhauer!